Nieuws

Boek voor u gelezen: Waar blijf ik met dat licht van mij, fotografie Johan Van Steen - gedichten Kristin Verellen

Een ontwapenend liefdevol en creatief antwoord op de terreur in de wereld

We hebben de keuze

De keuze is eigenlijk simpel. Of we stappen in de neerwaartse spiraal van geweld die geweld oproept. Of in de opwaartse spiraal van geweld die liefde ontketent. Liefde die alles overstijgt. Het volstaat te herinneren waar we vandaan komenen waar we terug naar toe bewegen. Ons te ontdoen van alle vormen waarmee we ons identificerenen dan voelen we waar het eigenlijk om draait. De aarde draait om zijn as. Een mensenleven draait om liefde. Liefde die licht en schaduw omarmt.

Daar begint het, en daar houdt het op.

Kristin

Lees meer

Rouwen kan je leven grondig overhoop halen

Coda Rouwzorg probeert door middel van de lezing "En hoe nu verder...?" rouwenden en hun omgeving te ondersteunen en een antwoord te bieden op de vele vragen waar rouwenden en hun omgeving mee worstelen. In de lezing besteden ze aandacht aan de verschillende facetten van het rouwproces na het overlijden van een dierbare en reiken ze suggesties aan om met je rouw op weg te gaan. 

Deze lezing wordt verzorgd door een psychologe en wordt elke 3 maanden herhaald. Families die begeleid zijn geweest door Coda Thuiszorg, Coda Dagcentrum of Coda Hospice, krijgen automatisch een uitnodiging toegestuurd voor deze lezing. Maar de lezing is ook toegankelijk voor personen uit de zorgregio die niet door Coda begeleid zijn geweest en nood hebben aan informatie over rouwen. In de pauze en na de lezing staan de psychologe en rouwzorgvrijwilligers ook klaar voor een babbeltje of het beantwoorden van vragen. Inschrijven voor de lezing is noodzakelijk!U kan bij Coda ook terecht voor individuele begeleiding en groepsgesprekken. Voor meer info en data  http://www.coda.care/diensten/rouwzorg/ of mail naar: rouwzorg@coda.care of neem telefonische contact op 03 633.20.11.

Lees meer

Boek voor u gelezen: Over hoe graag mensen leven, Wim Distelmans

Gedachten en verhalen over leven en dood. In gesprek met Anna Luyten.

Professor en dokter Wim Distelmans staat vooral bekend om zijn inzet voor de euthanasiewet uit 2002. Een verenging die hem geen recht aandoet. Want Distelmans is ook een voorvechter voor een volwaardige palliatieve zorg. En vanuit  zijn humanisme is hij vooral ook een wijs man. Die wijsheid heeft hij onder meer verworven door om te gaan met zoveel mensen die willen sterven omdat ze ondraaglijk lijden en met mensen die naar hun einde gaan maar daarbij geen pijn willen lijden. Uit die zovele gesprekken en ervaringen heeft Distelmans een unieke visie gekregen op leven en dood. Over hoe verschillende mensen hun sterven tegemoet zien, over welk beeld mensen hebben over de dood, over hoe wreed het lot kan zijn, maar vooral over hoe grààg mensen leven en hoe kostbaar het leven is.

Die wijsheid zit in dit kostbare boek.

Lees meer